2015 m. spalio 4 d., sekmadienis

Į šoninės juosteles įvynioti triušienos suktinukai su džiovintomis slyvomis

Dar vienas tiesiog rudeniškam orui sutvertas patiekalas. Labai skanu, stipru (tikras energijos šaltinis!) ir sotu. Viską pasako pats pavadinimas: šoninė ir triušiena puikiai tinka viena kitai. Ypač švelnaus skonio triušienai paskaninti nepakenkia ir žiupsnelis cinamono, kvapniųjų pipirų ir kmynų. Taigi, visas malonumas slypi kontrastinguose skoniuose - garai paruošta, lengva, ryškaus šildančių prieskonių aromato triušiena ir saldus džiovintų slyvų minkštimas susimaišo su traškia, kiek sūroka šonine. Įdarą galima gaminti ne tik su slyvomis - paragaukite jų ir su džiovintomis vyšniomis. Kaip gaila, kad neturiu jokių galimybių jus palepinti šiais suktinukais.

O mane jais vaišino dažnai! Tai vienos mano itin geros bičiulės receptas estetiškai iškepti triušienos šlauneles. Ne kartą mačiau, kaip ji suformuoja kalną suktinukų, kol šie pagaliau atkeliavo ir į mano namus. Dabar gelbsti išalkusius nuo bado. Priežastis, dėl ko mano bičiulė renkasi triušieną yra ta, kad joje nėra alergenų. Iš jos sužinojau ir tai, kad  triušienoje yra daugiau vitaminų ir mineralų nei kitoje mėsoje. Be to, joje randama daug geležies.

Grįžtant prie suktinukų, jie puikiai tinka vakarėliui, kai norisi draugus išversti iš kojų, o kijevo kotletai atsibodo. Šiaip šiuos suktinukus geriau pasigaminti iš vakaro, jei nenorite visą rytą praleisti rimtai tuo užsiėmę - juos galima net keletą dienų laikyti šaldytuve, o kai jau reikia apkepti. Ir dar... labai tinka patiekti su didele lėkšte kynvos.

8 suktinukams reikės:
30 ml 10 proc. riebumo grietinėlės
1 kiaušinio
1 vidutinio dydžio svogūno
2 arbatinių šaukštelių garstyčių
1/8 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1/8 arbatinio šaukštelio maltų kvapniųjų pipirų
1/8 arbatinio šaukštelio maltų kmynų
15 džiovintų slyvų
1 česnako skiltelės
32 šaltai rūkytos šoninės juostelių
Druskos, maltų juodųjų pipirų
Aliejaus

Į šoninės juosteles įvynioti triušienos suktinukai su džiovintomis slyvomis

Kaip paruošti maltos mėsos įdarą?
1. 300 g. triušienos šlaunelių mėsos sumalkite virtuvinio kombaino inde arba mėsmale. Faršas turi būti kuo smulkesnis.
2. Itin smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje šlakelyje įkaitinto aliejaus 5-6 minutes pakepkite pusę svogūno. Lengvai išplakite kiaušinį.
3. Triušienos faršą gerai sumaišykite su žaliu ir keptu svogūnu, išplaktu kiaušiniu, grietinėle, cinamonu, kmynais, kvapniaisiais pipirais ir garstyčiomis.
4. Smulkiai supjaustykite slyvas (į 4-6 dalis vieną slyvą). Suberkite į mėsos masę, įtarkuokite česnako skiltelę, papipirinkite, įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos ir dar sykį viską gerai išmaišykite.
5. Įdarą padalykite į 8 dalis.

Kaip paruošti mėsos juosteles?
6. Likusią mėsą padalykite į 8 lygias juosteles. Jas gerai padruskinkite ir papipirinkite.
Kaip paruošti suktinukus?
7. 4 šaltai rūkytos šoninės juosteles ant lentelės išdėliokite taip, kad jų krašteliai būtų persidengę ir jos susijungtų į vientisą gabalą.

8. Ant ištiestų šoninės juostelių per patį vidurį dėkite maltos mėsos ir slyvų įdarą.

9. Ant šio įdaro uždėkite padruskintos ir papipirintos mėsos juostelę.

10. Pakelkite šoninės juostelių kraštus ir pradėkite vynioti suktinuką.

11. Suktinuką vyniokite atsargiai ir stangriai.

12. Kiekvieną suktinuką susukite į maistinę plėvelę, po to į foliją. Suktinukai paruošti - virkite lėtai burbuliuojančiam vandeny apie 35-40 minučių.

13. Išvirusius palikite atvėsti, tada išvyniokite iš folijos ir maistinės plėvelės. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies apkepkite suktinukus iš abiejų pusių, kol šie gražiai apskrus. Patiekite su garnyru ar tiesiog traškiomis salotomis.

Komentarų nėra: