2014 m. rugpjūčio 23 d., šeštadienis

Grikių blyneliai su morkomis

Per laiką - einant vasaros mėnesiams vienas po kito, man atrodo, kad vis mažiau sielos trapumą dangstau žodžiais. Kažkur dingsta baimė susižeisti, gyvenant atvira širdimi. Negaliu patikėti, kad manyje yra tiek drąsos, ir tiek beprotybės. Neturiu nei vienos sienos, kuri mane skirtų nuo išorinio pasaulio. Ak, kad taip turėčiau sparnus, kilstelčiau juos ir palėkčiau kur toliau - gal į pasaulio kraštą. Pasižiūrėti į savo tikslą... iš arčiau. 


Kokia plona linija tarp realybės ir iliuzijų. Kartais net nežinau, ar jau perlipau per save, ar tai tik miražas, ar susigyvenau su savimi pačia ir myliu save tokią, kokia esu. Ak, tas minčių gausumas, bet tikriausiai dėl to ruduo ir yra mano numylėtinių sąraše. Kad, lyjant lietui ir atvėstant orams, nebegaliu nieko negalvoti. Nebegaliu užmigdyti atsibudusios nostalgijos. Dėl kurios aš rami, laiminga, be rėmų. Dėl kurios man taip tikra.

2 valgytojams reikės:
1 pakelio virtų grikių kruopų
2 didelių kiaušinių
2 vidutinio dydžio morkų
1 vidutinio dydžio svogūno
3 valgomųjų šaukštų miltų
1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
Žiupsnelio džiovintų čiobrelių
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Aliejaus kepimui

Grikių blyneliai su morkomis

1. Per smulkią tarką sutarkuokite nuskustas morkas.Susmulkinkite mažais gabalėliais nuluptą svogūną.
2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Sausame inde labai gerai išplakite baltymus.
3. Į grikius suberkite morkas, svogūnus, sudėkite trynius, įberkite paprikos miltelių, čiobrelių, druskos ir maltų pipirų. Gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir išmaišykite. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.
4. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5. Patiekite su grietine, apibarstę šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Ir šiek tiek parauginti agurkėliai čia labai tinka.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sudomino blyneliai. o 1 pakelis grikių čia kiek? :)

Simona rašė...

1 pakelyje būna 100 g nevirtų grikių. Tikiuosi, kad patiks ;)

Julė rašė...

Simona, žaviuosi, kaip tu moki užčiuopti ir aprašyt tas tokias įvairias būsenas! Skaitau jau ne pirmą įrašą ir vis linksiu - taip taip, nugi va tiksliai, kaip nykščiu pulsą ties riešu čiuoptum.

Simona rašė...

Jule, Tu stebuklinga :)man net šypsotis, perskaičius Tavo žodžius, nustoti neina :) tai štai ir šypsausi :D Kepyklapenki - viena iš tų vietų, kur įkvėpimo semiuosi ;) ateinu, paskaitau ir ramiau ant dūšios... gyventi, rašyti, stebėti, gaminti ;)

Julė rašė...

Jėgelė, ačiū! Virtualus high five :)