2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Visiems prisiekusiems sausainių valgytojams puikiųjų sausainiukų su šokolado gabaliukais receptas

“Sėkmė yra juoktis 10 ir daugiau kartų… įvertinti grožį… atsiduoti sau pačiam. Žaisti ir juoktis su užsidegimu bei dainuoti iš džiaugsmo.”
Ralph Waldo Emerson
Ar kada nors pastebėjote, kad laimė gali būti apgaulinga? Pavyzdžiui, visą vasarą, sunkiai dirbant, praleidžiate svajodami apie atostogas prie jūros ir pagaliau, gulėdami po saule smėlėtose kopose, suprantate, kad viskas ne taip, kaip jūs troškote. Kad ir kaip norėtumėte, negalite sumaišyti keleto sudedamųjų dalių (atostogos+jūra+bangos+smėlis) ir taip sukurti laimės. Paprasčiau tariant, daugelis laimę įsivaizduoja kaip daug sudėtingesnį reiškinį, nei iš tiesų ji yra. Laimės nereikia planuoti, nes ji nesislepia niekur kitur kaip čia ir dabar: skaitant šiuos žodžius, klausantis žiogų, skaniai vakarieniaujant, įvertinant grožį, mylint save, žaidžiant, garsiai dainuojant, juokiantis… Laimė - išvysti grožį kiekvienoje dienoje, viską (net dantis valytis) daryti su užsidegimu, švesti gyvenimą juokiantis, leisti muzikai pakeisti tave, o kai lyja, danguje ieškoti vaivorykštės.
O kai sunku, ieškoti savyje stiprybės… O kai liūdna, verkti išlaisvinančiom ašaroms..Ir surasti grožį net tose tamsiose akimirkose.
 SAUSAINIAI SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS

O kai nori suteikti laimės mylimiems žmonėms - kepti sausainius ir juos dovanoti :) Kas įdomiausia, dovanojant kitiems, ne ką mažiau laimingesnė tampu ir aš, o ypač po tokios žinutės: “Šiandien po darbo su Audra likučius sukapojom :D sakėm, kad prašysim recepto :)”. Taigi, Jolita, Audra ir visi prisiekę saisainių valgytojai, puikiųjų sausainiukų su šokolado gabaliukais receptas Jūsų dėmesiui.

30 - 40 SAUSAINIUKŲ SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS REIKĖS:
2 su 1/2 puodelių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
250 g sviesto
1 kupino puodelio cukraus
2 kiaušinių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
150 g juodojo šokolado, susmulkinto į mažiukus gabaliukus

Mano puodelio talpa 250 ml.




1. Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
2. Elektriniu plaktuvu arba mediniu šaukštu išplakite kambario temperatūros sviestą ir cukrų į kremą, kol bus lengvas ir purus. Po vieną įplakite kiaušinius, paskui įmaišykite miltus ir vanilinį cukrų. Suberkite šokolado gabaliukus ir išmaišykite.
3. Paruoštą masę krėskite ant maistinės plėvelės, suformuokite pailgą rulonėlį ir kelioms valandoms įdėkite į šaldiklį. Galite formuoti 2-3 rulonėlius.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Didelę kepimo skardą išklokite kepamuoju popieriumi. Sušąlusią masę  išvyniokite ir supjaustykite 1 cm. storio riekelėmis ir šias riekeles sudėkite į kepimo skardą. Tarp riekelių palikite tarpelius, nes jos kepant išsiplės. Kepkite 12 - 15 minučių, kol sutvirtės ir dailiai parus. 1-2 min. palikite sausainius vėsti kepimo skardoje, paskui plačiu peiliu perkelkite sausainiukus ant metalinių grotelių, kad iki galo atvėstų.

P.S:Tešla turi būti labai gerai atšaldyta, kadangi tai ne tik suteiks sausainiukams grąžią formą, bet ir šokolado gabaliukai išliks tvirti.
P.S.S: skanaus ir laimingo vakaro :)
P.S.S.S: sausainiai kvepia lietumi, draugyste ir nuoširdžiu pokalbiu. Ir, žinoma, laime ir nieko čia nepadarysi :)

Komentarų nėra: