2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Menas mylėti save ir leisti sau

Mylėk save:
Kai Tau nepatinka Tavo nosis; Kai šoki ir žaidi; Kai Tau nepatinka Tavo pilvas; Kai Tau nepatinka Tavo išvaizda; Kai Tau nepatinka Tavo balsas; Kai ryte neturi jėgų išlipti iš lovos; Kai turi bendrauti su Tau nepatinkančiais žmonėmis; Kai neišsipildo svajonės; Kai Tau nepatinka tavo gyvenamoji vieta; Kai mėgaujiesi šiltu apkabinimu; Kai Tave išduoda draugas; Kai Tau nepatinka Tavo pareigų pavadinimas; Kai viduje kyla įtampa; Kai skauda širdį; Kai Tau nepatinka Tavo charakteris; Kai esi pavargusi (-ęs) ir nusiminusi (-ęs); Kai jautiesi vieniša (-as); Kai mėgaujiesi pyragaičiu; Kai esi su mylimukais; Kai kiti tavimi netiki; Kai gurkšnoji kakavą su daug daug pieno; Kai iš Tavęs juokiasi; Kai pabundi ir kai užmiegi.
Nes meilė sau - tai pirmas žingsnis į sėkmę, į mokėjimą suteikti sau laimės ir į visišką savęs su visais savo trūkumais ir privalumais pripažinimą.
Leisk sau:
Po vakarienės likusius indus išplauti kitą dieną; Nepeikti savęs už vieną ar kitą klaidą; Tobulėti; Retsykiais neveikti nieko; Būti netobulam (-ai); Paleisti, kas skaudina; Išsikalbėti apie tai, kas liūdina; Pasidžiaugti karšta vonia ir puodeliu arbatos; Pasitraukti į vienumą; Truputį paišdykauti; Pasmaguriauti; Pasakyti Ne; Pasakyti Taip; Turiningai praleisti laiką mieste; Pabraidyti po balas; Būti savimi.
Leiskite sau mylėti gyvenimą, o svarbiausia gyventi.


KEKSIUKAI SU PERSIKAIS IR ŽAISMINGOMIS KEPURĖLĖMIS 

Leisk sau užmerktomis akimis stovėti po naktiniu dangumi, jausti, kaip rugsėjo vėsa apglėbia Tave, kaip šaltis smelkiasi pro tavo palaidinę, o oda pašiurpsta. Jauti, kaip vėjas supasi medžių viršūnėse ir girdi, kaip miestas įminga vis giliau. Leisk sau būti čia ir dabar. O po to… po to suvalgyti didžiulį keksiuką su persikų gabalėliais, pasipuošusį žaisminga kepurėle. Su arbata - karšta arbata.

10 - 12 ITIN DIDELIŲ KEKSIUKŲ SU PERSIKAIS REIKĖS: 
Tešlai
1 1/2 puodelio miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio kepimo sodos
Nedidelio žiupsnelio druskos
85 g kambario temperatūros sviesto
Nepilno puodelio cukraus (apie 3/4 puodelio)
1 kiaušinio
1 šaukštelio vanilinio cukraus
170 g liesos grietinės
1 didelio arba 2 mažų persikų
Žaismingoms keksiukų kepurėlėms
1/2 puodelio cukraus
2 šaukštų kukurūzinių miltų
1/4 puodelio cukraus pudros
60 g kambario temperatūros sviesto
120 g kreminio sūrio (naudojau “Philadelphia cheese”)
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus




KEKSIUKAI
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
2. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
3. Kitame dubenyje plakikliu iki purumo išsukite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įplakite kiaušinį, galiausiai įmaišykite grietinę ir miltų masę.
4. Persiką supjaustykite smulkiais kubeliais ir įmaišykite į tešlą. Sukrėskite tešlą šaukštu į keksiukų krepšelius įstatytus į keksiukų skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Išimkite ir leiskite atvėsti.

ŽAISMINGOS KEPURĖLĖS
1. Dubenyje sumaišykite cukrų, cukraus pudrą ir kukurūzinius miltus.
2. Kitame dubenyje plakikliu iki purumo išsukite sviestą su kreminiu sūriu. Į gautą masę įmaišykite cukraus, cukraus pudros ir kukurūzinių miltų mišinį bei vanilinį cukrų.
3. Kremą apie 30 min. palikite atvėsti šaldytuve, po to krėskite jį į konditerinį švirkštą ir papuoškite keksiukus žaismingomis kepurėlėmis. Skanaus :)



2 komentarai:

Jurgita rašė...

Tokie žavuoliai, iki negaliu :))

O mylėt save ir gyvenimą reik išmokt. Atrodo, natūralu, atrodo, gal ir įgimta, bet ne visuomet paprasta :) Mielos tiesos.

Simona rašė...

Jurgita, ačiū, ačiū :)

Būtent, atrodo, kad kitaip ir neįmanoma, bet kai susiduri su veidrodžiu ar iššūkiai, labai lengva save nuvertinti, o juk reikia drąsinti, drąsinti...ir labai mylėti.