2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Klausimas, kuris kilo mėgaujantis kuklia mišraine: kodėl kartais bandom įtikinti kitus, kad tokių dalykų, kurių jie nemėgsta, nemėgti neįmanoma?

Nemėgstu šašlykų nei alaus. Nemėgstu siaubo ir veiksmo filmų nei rusiškos muzikos. Nemėgstu negalvoti apie gyvenimo prasmę bei būti labai rimta. Nemėgstu, kai kiti bando įtikinti, jog tokių dalykų nemėgti neįmanoma.
Amelijos mamai nepatiko, kai ją liesdavo žmogus, kuris jai ne prie širdies (”Amelija iš Monmartro”). Maksas nemėgo susidurti su kuo nors nauju ar įtemptu (”Merė ir Maksas”). Ciocia baisiai nemėgo, kai kas drįso nesutikti su jos nuomone (”Sename Dvare”). Viena mano draugė nemėgsta, kai vyrai mažojo pirštelio nagą pasilieka ilgą, o kita, kai ją kritikuoja. Sesė nemėgsta kiaušinių ir kai kas nors bando “įlįsti” į jos vidinį pasaulį.
Kažko nemėgimas nedaro mūsų nei blogesniais nei geresniais, bet atspindi, kad visi esam unikalūs, kad skiriasi mūsų vertybės ir tikslai. Kiekvienas žmogus gyvena skirtingoje realybėje; kiekvienas žmogus nepakartojamas. Kai geriau pagalvoji, stebuklinga.
Juk dėl to ir mylim bei gerbiam artimiausius žmones… dėl to, ką jie mėgsta ir ko ne; dėl to, kas jie yra. Tai kodėl kartais norim juos pakeisti ir padaryti savo atspindžiais? Kas gali pasakyti, kurio iš mūsų realybė teisingiausia?
KRABŲ LAZDELIŲ IR RYŽIŲ MIŠRAINĖ

Visų valgiusių šią mišrainę nuomonės apie ją buvo: “Dar!”, “Niam, niam”, “Duosi receptą”. Taigi, dalinuosi šios kuklios, gal todėl taip gerai įvertintos (kuklumas puošia), mišrainės receptu.

4-6 PORCIJOMS REIKĖS:
220 g konservuotų kukurūzų
200 g krabų lazdelių
150 g agurkų
1 mažo raudonojo svogūno
50 - 80 g marinuotų agurkų
150 g virtų morkų
150 g ryžių (jei mėgstate, galite ir daugiau)
6 šaukštų majonezo (jei nemėgstate, galite ir mažiau)
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
2 šaukštelių salotų prieskonių
Papuošimui: 1/2 šaukštelio džiovintų petražolių

1. Kukurūzus nusunkite. Krabų lazdeles, nuplautus agurkus, marinuotus agurkus, išvirtas morkas ir nuluptus svogūnus susmulkinkite.
2. Išvirkite ryžius, nusunkite ir nuliekite lediniu vandeniu. Palikite apie 20 min. pastovėti, kad gerai nuvarvėtų.
3. Majonezą sumaišykite su juodaisiais pipirais ir salotų prieskoniais.
4. Atsargiai sumaišykite paruoštas daržoves su atvėsusiais ryžiais ir majonezu. Papuoškite džiovintomis petražolėmis.
Skanaus :)

Komentarų nėra: